Vanedannende eller ikke?

e-sigaretter

Mange lurer på om det å dampe e-sigaretter er vanedannende og det er jo ikke noe unaturlig spørsmål ettersom det jo er en aktivitet som på mange måter minner det å røyke vanlige sigaretter. Og svaret på spørsmålet er ja dersom det er snakk om e-sigaretter som inneholder nikotin, men nei om det dreier seg om slike som ikke gjør det. Men inneholder ikke alle sigaretter av «e-typen» nikotin da?

Nei, og siden spørsmålet stilles på den måte er det på tide å rydde av veien en vanlig misforståelse. Selve e-sigaretten inneholder nemlig ingen ting som man får i seg. Derimot inneholder den en kapsel som er fylt med en væske og det er dampen fra denne væsken man inhalerer.  Så spørsmålet om ikke det er vanedannende å dampe e-sigaretter kan bare besvares med ja dersom væsken i kapslene man bruker inneholder nikotin, men det gjør de slett ikke alltid.

Her i Norge er det for eksempel ikke tillatt å selge kapsler som inneholder nikotin over disk. Ønsker man slike må man bestille dem på nettet og det er ingen stor utfordring for det finnes mange gode nettsteder der man kan kjøpe dem. En av disse stedene er xsmoke som har et veldig omfattende utvalg. Visstnok bare av kapsler som inneholder nikotin.

Mange smaker å velge mellom

Ønsker man kapsler uten nikotin og det er det faktisk stadig flere som gjør så finnes de i et fantastisk bredt spekter av smaker. Det er nesten ikke grenser for hvor mange smaker det finnes og det er unektelig med på å gjøre det å dampe mye mer attraktivt enn det å røyke vanlige tobakksigaretter. Bare å velge og vrake mellom smaker av all verdens frukter og bær, sjokolade, kaffe, te og masse, masse annet. Om væsken er laget som konsentrat av riktig frukt- eller bærsaft eller om de er fremstilt ad kjemisk vei skal være usagt i denne sammenhengen. Om det er det siste som er tilfellet så kan det være det som gjør at en del mennesker er skeptiske til det å dampe e-sigaretter.

Variasjonensmulighetene når det gjelder smaker er faktisk så mange at det nesten er så man kan bli hekta. Ikke avhengig på samme måten som dersom man røyker tobakk, men definitivt slik at det er vanskelig å holde tilbake når lysten på noen herlige «magadrag» melder seg. Så på sett og vis kan man si at det å dampe også kan være vanedannende også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *