Viden kjent Poul Henningsen

Poul Henningsen

Det karakteristiske designet til Poul Henningsen lamper er godt kjent for å favne det enkle men likevel det som er litt annerledes. Kanskje mest kjent er den karakteristiske pendelen med lag på lag av rundt metall i fargenyanser som går fra mørk til lysere og lysere, og den helt enkle AJ gulvlampen som ligger hardt og skrått på hardt og skrått, og som derfor blir veldig karakteristisk i sin strenge form. Dette er to gode, velkjente design fra Poul Henningsen. Poul Henningsen er et dansk selskap som tar vare på designene og håndverket i gode vegglamper, gulvlamper og taklamper.

Poul Henningsen ble grunnlagt allerede i 1919 og har siden da produsert for kjente og kjære designere.

Det hyggelige med nettopp Poul Henningsen er at lampene deres finnes på nett. Her kan det blas igjennom sortimentet til inspirasjon for den hjemmekjære eller, for den litt mer vågale, gå til innkjøp av en av de kjente designlampene for så å motta denne klassikeren i posten kort tid etterpå. Da trenger man ikke å møte på Kunstindustrimuseet i København for å nyte god produksjonsdesign, men la den komme rett hjem i stuen, på kjøkkenet, i gangen eller på soverommet.

Lampemesteren følger nemlig Poul Henningsen og fører et stort utvalg af Poul Henningsen lamper. Det betyr ikke at det skal betales så mye for lampen, det at det er et design av riktig kvalitet, men det betyr at man får mye ut av pengene. I tillegg så er dette lamper som varer og som tåler tidens tann. Både i stil og i kvalitet. Dette er kvalitet som holder og som er viden kjent over hele verden. Det må nok være en grunn til akkurat det. Det er bare å finne ut hvorfor ved å undersøke nettsidene deres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *